Tee palkanlaskennan riskitesti: vastaa 5 kysymykseen

Vaikka palkanlaskenta kuuluu jokaisen yrityksen avaintoimintoihin, sen asiantunteva hoitaminen on usein vain yhden ihmisen vastuulla. Miten oma yrityksesi on minimoinut palkanlaskennan riskit? Tee helppo pikatesti ja lue, miten voit vahvistaa riskien hallintaa.

Palkanlaskija vaikuttaa jokaisen ihmisen elämään jokaisessa yrityksessä. Kun kaikki sujuu kuukaudesta ja vuodesta toiseen hyvin, harva tulee ajatelleeksi, kuinka laajaa ja muuttuvaa osaamista tehtävä vaatii. Millaista lainsäädäntöä on tunnettava ja mitä kaikkea seurattava, jotta asiantuntemus kehittyy. Millaista perehtymistä muuttuvat työmuodot ja vaihtelevat työsopimukset vaativat. Ja millaista hiljaista tietoa asiantuntija kerää vuosien mittaan.

Tee pikatesti ja tarkista, miten teillä on varauduttu palkanlaskennan riskeihin:

1. Keneltä palkanlaskijanne saa asiantuntija-apua vaativissa kysymyksissä?
2. Keneltä palkanlaskijanne saa tulkinta-apua ja neuvoja TES- ja lakiasioissa?
3. Kuka tuuraa palkanlaskijaanne lomakautena?
4. Mistä saatte asiantuntijan auttamaan lennossa, jos palkanlaskijanne sairastuu yllättäen?
5. Kuka auttaa palkanlaskijaanne kehittämään asiantuntemustaan?

Lemonsoftin kaltaiset modernit toiminnanohjausjärjestelmät ovat avanneet uusia mahdollisuuksia myös palkanlaskennan riskien hallintaan. Kun kaikkia toimintoja voidaan hallita yhden ohjelman kautta, erilaisia palvelumuotoja voidaan räätälöidä aiempaa helpommin. Jokaisen yrityksen yksillöllisten tarpeiden mukaan.

Porvoon Yrityslaskenta on kehittänyt asiakkaittensa palkanlaskennan riskien hallintaan uusia palveluja juuri tältä pohjalta.

Valitse toimintamalli yrityksesi tarpeiden mukaan

Kevyimmässä mallissa asiakkaan palkanlaskijalle nimetään Yrityslaskennan palkkatiimistä oma asiantuntija tueksi ja tarvittaessa tuuraajaksi. Hän toimii konsultointi- ja ohjelmatukena – ja hoitaa palkanlaskennan vain tuuraustilanteissa.

Nyt kasvussa on malli, jossa asiakas “imaisee” työajanseurantajärjestelmästä palkkatiedot ja laskee palkat, Yrityslaskennan asiantuntija toimii tukena ja konsulttina palkanlaskennan ajan – ja tarkistaa lopuksi palkat sovituin prosessein. Hän voi myös ottaa vastuun viranomaisilmoituksista, kuten palkkatieto- ja erillisilmoituksista.

Vahvista riskienhallintaa, lisää työhyvinvointia

Oma, nimetty asiantuntija Yrityslaskennan palkkatiimissä on koettu paitsi hyödylliseksi, myös omaa työhyvinvointia parantavaksi. Arki tuntuu turvallisemmalta, kun tukena on alan asiantuntija auttamassa ongelmatilanteissa ja vaativissa kysymyksissä. Asiantuntija, joka tuntee TES- ja lakipykälät ja auttaa niiden tulkinnassa. Joka neuvoo työsuhdeasioissa ja viranomaisraporttien täyttämisessä. Joka tietää viimeisimmät muutokset.

Kuvassa palkkatiimistä Amy Gibbins ja Riia Nurmela.

Oma tuuraaja antaa palkanlaskijalle mahdollisuuden lomailla juuri silloin kun se sopii parhaiten omaan elämään – ei vain työtilanteen mukaan. Nimetty tuuraaja vahvistaa myös merkittävästi riskienhallintaa: ammattitaitoinen palkanlaskija on aina valmiina hyppäämään lennossa auttamaan lyhyelläkin varoitusajalla. Ja kun käytössä on yhteinen järjestelmä, tuuraaja pääsee helposti laskemaan palkat.

Mikäli asiakkaan käytössä ei vielä ole Lemonsoftin järjestelmää, Yrityslaskenta voi auttaa hoitamaan perustamistyöt ja toimia myös teknisenä ohjelmatukena palkkahallinnon asioissa.

Toimintamalli elää yrityksen mukana

Yhteistyö Yrityslaskennan palkkatiimin kanssa alkaa asiakkaan tarpeiden kartoituksella. Ensin sovitaan yhdessä työnjaosta ja toimintamallista. Mahdollisuuksia räätälöintiin on rajattomasti, koska jokaisella yrityksellä on omanlaisensa tarpeet.

Yrityksen kasvaessa myös tarpeet voivat muuttua. Laajimmassa kumppanimuodossa Yrityslaskenta hoitaa koko palkkahallinnon, jolloin yrityksen resursseja saadaan kohdistettua uudelleen. Muut henkilöstöasiat vievät jo nyt kasvavan osan palkanlaskijoiden työstä: ulkoistaminen antaa mahdollisuuden keskittyä paremmin työyhteisön muuhun kehitystyöhön.

Katso Yrityslaskennan palvelupaketit

KTM Timo Viinikainen Toimitusjohtaja

Haluatko kysyä lisää vaihtoehdoista tai pyytää tarjousta?
Ota yhteyttä:
019 547 4516 Amy Gibbins tai palkkahallinto(at)yrityslaskenta.fi

Porvoon Yrityslaskenta on taloushallinnon asiantuntijatalo. Noin 20 hengen joukkueeseemme kuuluu 11 taloushallinnon ja viisi palkkahallinnon asiantuntijaa. Paikallisten yritysten lisäksi meillä on paljon asiakkuuksia pitkin Suomea ja myös maailmalla.