Tietoa Yrittäjälle: Verohallinnolta joustoa verovelkojen maksujärjestelyihin

Verohallinto on ilmoittanut pidentävänsä maksujärjestelyssä olevien yritysten verovelkojen maksuaikoja. Tämä koskee niitä yrityksiä, joille on tullut koronarajoituksista johtuvia maksuvaikeuksia ja heillä on jo voimassa oleva maksujärjestely Verohallinnon kanssa.

Maksujärjestelyssä olevien yritysten ei tarvitse maksaa maksujärjestelyssä olevia maksueriä tammi – maaliskuulta, mutta muita maksujärjestlyssä sovittuja ehtoja tulee noudattaa. Tammi-maaliskuussaa erääntyvät erät lisätään kuukausittaisina erinä maksujärjestelyn loppuun. Lisäkuukaudet myönnetään automaattisesti, joten erillisiä järjestelyjä maksujen kanssa ei Verohallinnon kanssa tarvitse tehdä. Viivästyskorkoa peritään sen mukaan, kuinka paljon maksuaika pitenee.

Verohallinto kertoo myös, että he tiedottavat ja ohjeistavat aiheesta tarkemmin asiakkaita, joita asia koskee.

Lisätietoa saat Verohallinnon tiedotteesta. Jos tarvitset asian kanssa henkilökohtaista neuvontaa, olethan yhteydessä omaan asiantuntijaasi.