Tietoa Yrittäjälle: Ravintolatuen haku on alkanut 5. kesäkuuta.

Odotetun ravintolatuen haku on avautunut 5. kesäkuuta.

Tuki on kaksiosainen. Hyvitystä voi saada kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet ravintolatoiminnan rajoitustoimenpiteiden vuoksi. Pääsääntöisesti tämä tukimuoto maksetaan joukkomaksatuksena, jolloin tukea ei tarvitse erikseen hakea.

Tuki maksetaan kahdessa osassa. Sen ensimmäinen erä maksetaan suunnitelmien mukaan mahdollisimman pian, ja toinen erä kesäkuun lopussa. KEHA-keskuksen sivuilta on mahdollista varmistaa kuuluuko yritys joukkomaksatuksen piiriin.

Toinen tuki muoto on tuki uudelleentyöllistämiseen. Tuen on tarkoitus tukea yritysten kykyä työllistää työntekijöitä saman verran kuin ennen koronaepidemian alkua. Tuen määrä on 1000 e työntekijää kohden.

Lisätietoa ja hakuohjeet löytyy KEHA-keskuksen sivuilta https://www.keha-keskus.fi/poikkeusrahoitus/mara/.

Jos tarvitset asiaan liittyen henkilökohtaista neuvontaa, otathan yhteyttä omaan taloushallinnon asiantuntijaasi.